Film: Queendom

Film: Queendom


Evenementgegevens


In het kader van Alkmaar Pride vertoont Filmhuis Alkmaar Queendom, een van de vreemdste en meest ontroerende documentaires die je ooit zult zien. Een homoseksuele Russische performancekunstenaar gebruikt sociale media, zijn identiteit en een reeks opmerkelijke kostuums om in stilte vooroordelen, oorlog en politiegeweld te trotseren.

 

Zijn verhaal getuigt van onbeschrijflijke moed en kracht, en van de onstuitbare wens om ten koste van alles jezelf te willen zijn en daarin te blijven geloven. Dat is namelijk waar de hoofdpersoon van de documentaire Gena Marvin (geboren als Gennadiy Chebotarev) voor leeft. Zij zit in de ongemakkelijke situatie dat zij als non-binair persoon de behoefte voelt om zichzelf op allerlei manieren te manifesteren om zo als performance kunstenaar door het leven te kunnen gaan. In een interview zegt Gena: “Schoonheid gaat over de volledige aanvaarding van je eigen spiegelbeeld”.
Queensdom speelt zich af tegen de achtergrond van de toemenende macht van Poetin en de inval van de Russen in Oekraïne, ging in première tijdens The Best of IDFA on Tour 2024 en won de NEXT:WAVE Award

 

Tickets via filmhuisalkmaar.nl

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.