Film: Crossing

Film: Crossing


Evenementgegevens


In het kader van Alkmaar Pride vertonen we dit gedurfde en ontroerende transgenderdrama van Levan Akin, waarin de gepensioneerde Georgische lerares Lia naar Istanbul reist om haar verloren nicht Tekla terug te vinden. Samen met haar jonge buurman en gids Achi zwerft ze door de straten van Istanbul, waar ze veel buitenstaanders ontmoeten.

Istanbul blijkt een prachtige stad vol verbindingen en mogelijkheden. Maar iemand zoeken die niet gevonden wil worden, is moeilijker dan Lia en Achi hadden verwacht. Dan ontmoeten ze Evrim, een advocaat die vecht voor transgenderrechten. Terwijl Lia en Achi zich een weg banen door de steegjes van de stad, begint Tekla dichterbij te voelen dan ooit.
De vierde speelfilm van Levan Akin is emotioneel direct op een indrukwekkende manier. Twee aanvankelijk aarzelende vreemden overwinnen niet alleen ideologische, maar ook interne grenzen op hun missie. De topografie van Istanbul speelt net zo’n belangrijke rol in deze lofzang op menselijkheid als het scala aan personages dat erin leeft

Informatie en tickets via: filmhuisalkmaar.nl

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.