Kersverse voorzitter Alkmaar Pride

Kersverse voorzitter Alkmaar Pride

In 2009 startte de eerste editie van de Roze Week Alkmaar, een initiatief van diverse roze ondernemers en het COC in Alkmaar. Na een aantal succesvolle jaren bleef het COC verantwoordelijk voor de organisatie van de Roze Week Alkmaar en daar had het toenmalige bestuur naast het organiseren van maatschappelijke activiteiten als voorlichting op scholen en het uitbaten van het café 1811 een behoorlijke kluif aan. Er werd daarom besloten een aparte stichting op te starten voor het organiseren van de Roze Week Alkmaar, stichting Alkmaar Pride.

De stichting had de focus op het organiseren van de Roze Week Alkmaar. Deze werd in de loop der jaren verkort tot een lang roze weekend en zie hier de huidige vorm: elk jaar in het laatste weekend van mei is het Alkmaar Pride weekend.

De kersverse voorzitter Adrie Rotteveel is er trots op om deze inmiddels Alkmaarse roze traditie voort te mogen zetten. Afgelopen zomer heeft zij het stokje overgenomen van de vorige voorzitter Maaike Kardinaal. Samen met penningmeester Richard Mulder en een groot netwerk aan betrokken vrijwilligers en partners gaan ze er ook in 2020 weer een mooi maatschappelijk feest van maken. De voorbereidingen zijn alweer begonnen, en de nieuwe voorzitter roept dan ook alle roze betrokkenen op met ideeën zich te melden bij de organisatie middels een mail naar info@alkmaarpride.nl. De 11e editie vindt plaats van 28 mei tot en met 31 mei 2020.