Alkmaar Pride 2023 Pride Unite (Save the date!!)

Alkmaar Pride 2023 Pride Unite (Save the date!!)

Pride Unite! Dat is het thema van de Alkmaar Pride 2023. Trots verbindt! En dat willen we uitdragen door middel van een hele week met diverse activiteiten en als hoogtepunt ons paradepaardje: De kleurrijke parade door de grachten van het mooie Alkmaar.

 

Een tipje van de sluier:

Met een prachtige Pride Walk die muzikaal zal worden ondersteund door Bateria Unidos lopen wij richting het Clarissenbolwerk. Hier vindt de eerste Alkmaar Pride en Sport plaats in samenwerking met onder andere Pride and Sports en Alkmaar Sport.

Dit evenement maakt tevens onderdeel uit van de activiteiten rondom 450 jaar Alkmaar Ontzet. Diverse sportverenigingen zullen zich hier presenteren als inclusieve verenigingen waar iedereen welkom is. Dit zal gebeuren aan de hand van diverse workshops en demonstraties. Dit alles in een festivalsfeer compleet met muziek en diverse foodtrucks.

 

Verder zullen er gedurende de week diverse films worden vertoond in het Filmhuis Alkmaar (voor een overzicht check onze website.

 

In samenwerking met de GGD zal op 24 mei een informatieavond plaatsvinden in het Gezondheidscentrum, Zevenhuizen 10 Alkmaar.

 

Op 17 mei wordt de buitenexpositie Intersekse geopend door Burgemeester Anja Schouten op het Stationsplein. Op 23 mei zal er aansluitend op deze tentoonstelling een informatieavond Intersekse worden gehouden met een korte documentaire, optreden en nagesprek in Bibliotheek Kennemerland, Gasthuisstraat 2, Alkmaar.

 

Wij zijn trots op dit mooie diverse programma wat niet mogelijk geweest zou zijn zonder de inzet van alle vrijwilligers!

 

Alle informatie over het programma kun je vinden op www.alkmaarpride.nl.

 

We zien jullie graag bij een van de activiteiten!