Nasty Women Exhibition komt naar Alkmaar

Nasty Women Exhibition komt naar Alkmaar

Wat is Nasty Women Exhibition ?

In navolging van New York krijgt ook Alkmaar een Nasty Womenexpositie

Die wordt georganiseerd als tegengeluid tegen de verkiezing van de Amerikaanse president Donald Trump – en diens visie op vrouwen. Zo noemde Trump zijn tegenstander Hillary Clinton een nasty woman en zei hij in opgedoken audiomateriaal uit 2005 dat hij, als bekende man, vrouwen simpelweg by the pussy kan grijpen.

Nasty Women Amsterdam is voortgekomen uit een wereldwijde beweging van nasty women. Zo werd in New York de eerste Nasty Women­expositie georganiseerd in januari. Die bracht 45.000 dollar op. Het geld ging naar non-profitorganisatie Planned Parenthood. Steden zoals Brussel, San Francisco en Detroit volgden al snel.

Te koop zijn straks onder andere tekeningen, schilderijen, buttons, foto’s en sculpturen en die zijn allemaal in de galerie te zien. Alles kost tot maximaal 200 euro en de kunstenaars doen belangeloos mee. Te koop zijn straks onder andere tekeningen, schilderijen, buttons, foto’s en sculpturen en die zijn allemaal in de stadskantine te zien.

Opbrengsten van Nasty Woman Exhibition  Alkmaar gaan naar: COC seksuele voorlichting op scholen en No Rape campagne van Godelieve Smulders.

Heb je nog kunst liggen en dat wil je verkopen voor dit goede doel? Neem dan contact met Helen Roeten : helen.roeten31@gmail.com of bel 06-24 27 42 38

Zondag 28 mei 2017 om 16:00 uur wordt de kunst geveild.

Waar:
Stadskantine Alkmaar
Noorderkade 1027

25 mei tot met 28 mei 2017

Post a Comment