Henny Huisman geeft het startschot!

Henny Huisman geeft het startschot!

Het startschot van Alkmaar Pride 2017 wordt op zaterdag 27 mei om 14.00 uur vanaf de Bierkade gegeven door Henny Huisman.

Vanaf de kade stapt Henny Huisman vervolgens op de COC-boot om mee te varen door de grachten van Alkmaar. Henny Huisman heeft zich in 2016 tijdens nationale “coming out day“ ingezet voor een regenboogzebrapad in Castricum. Door mee te varen wil Henny Huisman het belang van goede LHBTI  voorlichting op scholen onderstrepen. Op de COC-boot vaart een grote groep vrijwillige voorlichters mee.

Het thema van de Alkmaar Pride 2017 is Freedom. De vorig jaar overleden zanger George Michael scoorde in de jaren negentig een hit met het nummer Freedom. Het nummer symboliseert voor velen de innerlijke strijd die George Michael heeft gevoerd om ervoor uit te komen dat hij homoseksueel was.

Het is nog steeds nodig om “uit de kast” te komen. Ook in de huidige tijd ziet de organisatie van Alkmaar Pride nog genoeg voorbeelden van subtiele en minder subtiele discriminatie. Op social media bijvoorbeeld staan ongenuanceerde haatvolle opmerkingen onder een artikel over roze gezinnen, jongeren die op school gepest worden om hun “anders zijn”, in asielzoekerscentra moeten LHBTI-ers hun seksuele geaardheid verbergen, het zelfmoordcijfer onder LHBTI-jongeren is hoog en homo is nog steeds een veel gebruikt scheldwoord.

De stad Alkmaar kleurt het laatste weekend van mei weer roze. Kunst, theater, films, sport, feesten en met als knallend hoogtepunt de grachtenparade op zaterdag 27 mei. Iedereen roze, zwart, wit man, vrouw, jong, oud, bi, queer, hetero, gay is welkom!

Het volledige actuele programma is te vinden op www.alkmaarpride.nl.

Post a Comment