Flinke jongen

Flinke jongen

Arme Johan,
Weet je wat je een beetje over het hoofd ziet als jij iedereen in het voetbal met andere voorliefdes als de jouwe beschouwt als miet? Dat je voorbijgaat aan Bowi’s uitleg die je misschien juist kan helpen om de wereld even anders te zien.

Hand in hand kameraden moet ook buiten Rotterdam gelden op tribunes en op de velden: dat accepteren is makkelijker dan mensen uitschelden, want waarom ben jij om iemands geaardheid ontdaan? Dat gaat je toch eigenlijk helemaal geen flikker aan?

Sorry Johan,

In voetbalstad Alkmaar staat rood wit niet voor godenzonen of lampenkappen maar des te meer voor kaaskoppen die zich niet door een dwaas laten stoppen als het gaat om diversiteit en gelijkheid.

Want liefde voor voetbal is best te combineren met liefde voor vrouwen en ‘zelfs’ voor heren maar als jij denkt dat jouw wereld daadwerkelijk stopt achter het puntje van een fallus vormige Cubaanse sigaar dan denk ik niet dat je klaar bent voor Pride 2019 in Alkmaar.

Jammer wel, want als jij alleen denkt in zwart wit en groen had dat evenement je misschien doen beseffen, dat je er ook roze of andere regenboogkleuren bij mag doen.

Joris Brussel – Stadsdichter van Alkmaar

Jorisbrussel.nl – https://www.alkmaar.nl/stadsdichter.html

T.a.v. de tiende editie van Alkmaar Pride & Alkmaarse homoactivist & AZ-fan Bowi die hashtag #sorryjohan in het leven riep als antwoord op de homofobische uitspraken van Johan Derksen. Onlangs ontving Bowi Jong de Jos Brinkprijs voor deze actie.

Post a Comment