Film: God’s Own Country

Film: God’s Own Country


Evenementgegevens


In het kader van Alkmaar Pride vertonen we God’s Own Country (2018), over het eentonige leven van boerenzoon Johnny dat radicaal verandert als hij de Roemeense seizoensarbeider Gheorghe ontmoet. Hij voelt dingen die hij nooit eerder voelde.

In dit prachtige, liefdevolle drama werkt de jonge Johnny van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op de boerderij van zijn ouders. De communicatie tussen hem en zijn zieke vader verloopt stroef, zijn vader uit vooral kritiek. Johnny zit vol frustraties, die hij dagelijks wegdrinkt in de kroeg.Alles verandert als er in het voorjaar een Roemeense boerenknecht komt. Johnny en Gheorghe krijgen een intense verhouding. Al die emoties zijn nieuw voor Johnny.
Dit speelfilmdebuut van Francis Lee is gedeeltelijk gebaseerd op zijn persoonlijk leven. Hij moest ook een keuze maken: blijven werken op de familieboerderij of studeren aan de toneelschool.De film ging 2018 in première op het Sundance Film Festival en won daar de prijs voor beste regie kreeg. Daarna volgde nog een groot aantal prijzen op verschillende internationale filmfestivals.

KAARTEN BESTELLEN

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.

%d