Embrace empowerment

Embrace empowerment

De veiligheid en het gevoel van veiligheid is voor ieder een groot goed. Zo ook voor LHBT’ers. De laatste jaren heeft er een verontrustende toename plaatsgevonden van geweld tegen de LHBT-gemeenschap waardoor het gevoel van veiligheid bij de gemeenschap in het gedrang is gekomen. Middels verschillende acties, activiteiten en samenwerkingen, willen wij het gevoel van onveiligheid onder de LHBT’ers wenden door de gemeenschap de handvatten te bieden om zichzelf weerbaarder te maken. En dit doen wij graag samen met jou.

Embrace Empowerment tijdens Alkmaar Pride

Om zoveel mogelijk LHBT’ers te informeren over wat zij zelf kunnen bijdragen aan hun eigen weerbaarheid en daarmee veiligheid, organiseren we tijdens de Alkmaar Pride-week op donderdag 23 mei a.s. van 19:15 – 21:00 uur het evenement ‘Embrace Empowerment. Jouw veiligheid begint waar jij de controle neemt’.

Het evenement is georganiseerd in samenwerking met Alkmaar Pride, COC Noord-Holland Noord, Roze in Blauw Noord-Holland ,Tijgertje Zelfverdediging / Krav Maga, de International Krav Maga Federation Nederland en wijkcentrum De Eenhoorn. Bezoekers maken aan de hand van de 7 gouden W’s, o.a. kennis met Roze in Blauw, het LHBT+ netwerk van de politie. Deze groep politiemedewerkers (merendeel uit de LHBT+ gemeenschap) is het aanspreekpunt voor de LHBT-gemeenschap bij incidenten gerelateerd aan seksuele geaardheid of genderidentiteit.

Aansluitend aan de kennismaking met Roze in Blauw geeft LHBT sportclub Tijgertje Zelfverdediging i.s.m. de International Krav Maga Federation een demonstratie in de zelfverdedigingsmethodiek krav maga. Krav maga is gebaseerd op de natuurlijke reflexen van de mens in dreigende situaties. Je leert niet alleen om jezelf te verdedigingen, maar ook om alerter te zijn van je omgeving. De focus ligt op het voorkomen, het de-escaleren en, indien nodig, verweren, bevrijden en wegkomen.

Locatie:
Wijkcentrum De Eenhoorn
Verdronkenoord 44
1811 BG Alkmaar