Zondag 27 mei 2018

LHBT-film  Anchor and Hope (Tierra Firme)

Eva en Kat genieten samen van hun zorgeloze bestaan op een woonark in Londen. Totdat met het overlijden van hun huisdier Eva’s langgekoesterde droom om moeder te worden verder wordt aangewakkerd. Kat haalt liever een nieuwe kat in huis. Als Kats beste vriend Roger hen vanuit Barcelona bezoekt, wordt in een dronken bui besloten dat hij Eva’s zaaddonor wordt. Schoorvoetend gaat Kat akkoord. Maar wat zijn de consequenties voor het lesbische stel, de biologische vader, het kind en alle onderlinge verhoudingen?

Hoewel deze dertigers geen conventioneel levenspad bewandelen, toont dit bitterzoete relatiedrama vol komische noten de moderne personages zonder hokjesmentaliteit. Maar het werpt ook vragen op die iedere dertiger moet beantwoorden. Wat voor soort ouder zal ik worden? Wat betekent het om een familie te stichten? Rondom de sprookjesachtige filmlocatie vormt het Londense kanaal een personage op zich. Gedurende verschillende jaargetijden toont het fluïde water zich steevast veranderlijk, net als relaties en het leven zelf.


Engels en Spaans gesproken
Locatie: Stichting Filmhuis Alkmaar Pettemerstraat 3 1823 CW Alkmaar
Tijd: 13.00

Kaarten te kopen via de kassa of via de website van het Filmhuis www.filmhuisalkmaar.nl


Roze Stadswandeling

In samenwerking met LHBTI Hoorn wordt er ook dit jaar tijdens de Alkmaar Pride weer een
fantastische wandeling georganiseerd. De wandeling voert dit jaar door het centrum van het
historisch Alkmaar!
We starten om 14.00 uur van uit de Stadskantine aan de Noorderkade om 14.00 uur. De wandeling
zal ongeveer 2 uur duren, dus trek makkelijke schoenen en kleding aan. Neem voor de zekerheid een
pluutje mee!
De wandeling is gratis en onderweg zullen we een welverdiende tussenstop inplannen!
We hopen op een mooie opkomst en wensen net zo’n mooi weer als vorig jaar!

Aanvang: 14.00 uur

Locatie: Stadskantine Noorderkade 1027, 1823 CJ Alkmaar


Dichten met het gilde

In het kader van de Alkmaar Pride heeft het Alkmaars Dichtersgilde een serie poëziekaarten uitgebracht. Deze verkrijgbaar op diverse plekken in de stad. Maar wat is nog leuker dan gedichten lezen? Juist, zelf een gedicht schrijven! Daarom kun je zondagmiddag zelf aan het dichten slaan o.l.v. twee leden van het dichtersgilde. Ervaring is niet nodig, gezelligheid en plezier in het dichten staan voorop. Je krijgt een paar leuke opdrachten en de resultaten worden opgehangen in café ’t Hartje.

Het is fijn als je je van te voren opgeeft, maar last minute-beslissers zijn ook van harte welkom. Opgeven kan bij Robert Witte: rsb.witte@gmail.com

Aanvang: 14.30

Locatie: Café ’t Hartje, Houttil 28 (op het Waagplein), 1811 JM Alkmaar

Kosten: €5,- (incl. kopje thee/koffie, schriftje en pen)

 

 

 


The Cakemaker LHBTI-Special

De jonge talentvolle banketbakker Thomas woont in Berlijn. Zijn koekjes en taartjes zijn zo lekker dat Oren, een getrouwde zakenman uit Israel, daar speciaal voor langskomt als hij maandelijks voor zijn werk in Berlijn is. Er ontstaat een relatie tussen de twee en Oren woont voortaan bij Thomas als hij in Berlijn is.

Op een dag hoort Thomas echter dat Oren bij een auto-ongeluk is omgekomen. Thomas besluit vervolgens naar Jeruzalem af te reizen om antwoorden te zoeken. Hij maakt kennis met de weduwe van Oren, maar vertelt haar niets over zijn achtergrond. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en hij gaat in haar lunchroom werken. Hij raakt steeds meer betrokken bij het leven van de weduwe, maar komt dan met zijn leugens in conflict.

Engels, Duits en Hebrew gesproken

Locatie: Stichting Filmhuis Alkmaar Pettemerstraat 3 1823 CW Alkmaar
Tijd:       16.00 uur

Kaarten te kopen via de kassa of via de website van het Filmhuis www.filmhuisalkmaar.nl