Donderdag 24 mei 2018

 Karaoke – Café ‘t Hartje

Er is dit jaar geen officiële opening van de Alkmaar Pride. Kom nu met al je vrienden, collega`s, buren of familie naar Café ’t Hartje om op een ludieke wijze Alkmaar Pride te open met een gezellige karaokeavond.

Onder begeleiding van zanger/entertainer Bernard Karsten

Vanaf 20:00 uur

Café ‘t Hartje Houttil 28, 1811 JM Alkmaar

 

 

 

 

 

 


LHBT-film Tom of Finland (2017)

Touko Laaksonen, een geprezen officier, keert terug naar huis na een schrijnende en heroïsche ervaring in het leger tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het leven in Finland tijdens vredestijd blijkt echter even schrijnend. Hij vult zijn dagen met het najagen van homoseksuele mannen in Helsinki. Uiteindelijk zoekt hij zijn toevlucht in zijn bevrijdende kunst, en specialiseert zich in homo-erotische tekeningen van gespierde mannen, zonder remmingen. Zijn werk – beroemd geworden door zijn handtekening ‘Tom of Finland’ – wordt het symbool van een generatie mannen en wakkert het vuur aan van een homo-revolutie.

Finse en Engels gesproken

Locatie: Stichting Filmhuis Alkmaar Pettemerstraat 3 1823 CW Alkmaar
Tijd:       16.30 uur

Kaarten te kopen via de kassa of via de website van het Filmhuis www.filmhuisalkmaar.nl


LHBT film – Heartstone

Film over twee IJslandse jongens, Thor en Kristjan, die hun leven lang al dikke vrienden zijn. Thuis hebben ze hetgeen van beiden leuk, zodat ze altijd met elkaar optrekken. Maar dit jaar zijn de lange zomermaanden anders dan vorige jaren. Thor wil per se een meisje uit hun vissersdorpje versieren. Met tegenzin volgt Kristjan zijn voorbeeld, maar uit veel dingen blijkt dat zijn affectieve gevoelens vooral voor Thor zijn. Een schokkende gebeurtenis zet hun trouwe vriendschap zwaar onder druk.

IJslands gesproken

Locatie: Stichting Filmhuis Alkmaar Pettemerstraat 3 1823 CW Alkmaar
Tijd:  19.00 uur

Kaarten te kopen via de kassa of via de website van het Filmhuis www.filmhuisalkmaar.nl